Öppen Gårdsbod

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Inlagd skivad gurka

Skriv ut PDF

 
 

2 kg gurkor
västeråstyp
pepparot
Dillkronor
1 lagerblad
2 msk gul senapskorn
9 dl inläggningsättika
1 kg socker
3 msk salt
 
gurkor borstas tvättas rena,
även pepparroten
Dillkronorna sköljes i vatten
lagen kokas,inläggningsättika,socker, salt senap och lagerblad
Gurkorna skivas och lägges med dillkronor och pepparot i spann kruka eller dyl. Lagen slås varm över.
nästa dag dag 2 öses lagen från gurkorna och kokas upp i kastrull och slås på gurkorna en gång till
dag 3 koka lagen som dag 2 och slås varm men över gurkorna som nu lägges i glasburkar med skruvlock. Gott att äta och håller bra i vanlig källare över vintern
alltså 3 ggr skall lagen slås varm över gurkorna

Att ha till:
all sorts mat förståss
gurka på leverpastejmackan himmelskt gott Denna gurkinläggning, är så god att man kan ge bort en burk till en vän.